top of page

MERITAIMENEN RANNALTAKALASTUSTA

150 € / hlö alv 0%, (186 € / hlö sis. alv), minimilaskutus 4 hlöä

Meritaimen on yksi halutuimpia saaliskalojamme. Se on usein myös haastava saavuttaa. Voimakkaana kalana mitat täyttävä taimen siiman päässä tuottaa ikimuistoisen elämyksen perhokalastajalle. Parhaita aikoja ovat kevät ja syksy, mutta niillä paikoilla, joille jäätä ei tule, on kalastus ja saaliin saaminen mahdollista läpi vuoden. Keväisin ja syksyisin taimenen voi tavoittaa myös matalilta rannoilta. Rakkoleväpohja, isoja pintakiviä, hiekkapohja sekä niemen kärjet luovat edellytykset taimenen viihtyä.

Varsinkin keväisin matalahkot lahdet, joissa vesi pysyy hieman lämpimämpänä / lämpeää auringon lämmittäessä tai niihin tulee lämpimämpää vettä tuulen osuessa sopivasti (ideaali vedenlämpö +8). Hyvä taimenkeli on utuinen ja sateentihkuinen. Usein myös sanotaan, että ensilumi tuo taimenet  matalaan. Päivät parin tuulisen päivän jälkeen, kun tuuli on kääntynyt länteen, ovat huippupäiviä taimenen kalastuksessa.

Kalastus tapahtuu toiveiden mukaan joko perhokalastusvälinein tai normaalein heittokalastusvälinein. Molemmat kalastusmuodot ovat yhtä hyviä. Perhokalastus vaatii kuitenkin jonkin verran aikaisempaa kokemusta, joten suosittelemme uistinkalastusvälineitä, jos et ole kokenut perhokalastaja.

Perhoina toimivat mm. tuulenkalaa imitoivat perhot kuin myös pienet katkajäljitelmätkin. Välineiksi suositamme 8–9 ft vapaa luokissa #7–8 sekä kelaa, jossa hyvä vedeltä suojattu levyjarru (merivesi / ruoste ). Siimana toimivat WF tai ampumapääsiimat kelistä ja paikasta riippuen kärkiuppoavina, intermediatena, hoverina tai jopa kelluvana. Varusteina kahluuhousut, -kengät, -takki ja riittävästi alusvaatetusta. Lämmintä, tuulen- ja sateenpitävää päälle unohtamatta pipoa ja kynsikkäitä.

 

Paketti sisältää

  • kalastusvälineet

  • kalastusoppaan palvelut

  • retken kesto 4–6 tuntia

Lähtöpaikat

Porvoo, Pernaja, Helsinki, Inkoo, Kotka, Loviisa ja Tammisaari

Varusteet

Suosituksena ulkoiluun soveltuva vaatetus, Varustamme ryhmän saappailla, kelluntahaalareilla, kuoriasuilla, aurinkolaseilla, pelastusliiveillä ja tarvittaessa pipoilla ja hanskoilla.

Tuliko jotain kysyttävää?

Katso täältä tai soita meille!


 

MUUTA

Hyvä tietää kalamatkoista

Aikaisempaa kokemusta kalastuksesta ei tarvita.

Lämpimät varusteet kuuluvat kalastuspakettiin.

Kalastusoppaamme ovat vesillä lähes päivittäin. He ovat ajantasalla, missä kalat liikkuvat.

Kalastusmatkalla asiakkaat on vakuutettu. Oppailla on vuokraveneen kuljettajan pätevyys ja he ovat koulutettuja kalastusoppaita.

Lähde kalastamaan!

Kalastusoppaamme ovat aktiivisia kalastajia itsekin. Tietotaitoa on monesta eri kalastuslajista. Voit retkellä syventää kalastustietojasi ja jatkossa saat enemmän kalaa!

Katso raportteja viimeaikaisista saaliista täältä.

Kalastusretken rinnalle voimme järjestää myös muuta ohjelmaa. Jos kalastus ei innosta kaikkia, osalle voidaan järjestää esimerkiksi sieniretki tai saaristokierros.

Opi käsittelemään kalaa oikein. Kalastusopas opettaa esimerkiksi, miten tapahtuu hauen fileointi.

bottom of page