top of page
 • Voitteko tarjota majoitusta muualla kuin sivuillanne olevissa vaihtoehdoissa?
  
Sivuilla on esillä suosituimmat majoitus- ja illanviettopaikkamme. Meillä on sivuilla olevien vaihtoehtojen lisäksi myös paljon muita kohteita, joita tarjoamme yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Kerro meille, missä haluatte kalastaa!

 • Kuuluvatko kalastusluvat kalastuspakettiin?
  
Me huolehdimme kaikista kalastusluvista.

 • Mitä, jos sataa tai tuulee?
"
  Sadetta silmällä pitäen meillä on sadevarusteita. Viileämmällä kelillä tarjoamme sateenpitävän ja lämpimän kelluntapuvun. Saappaita, pipoja ja hanskoja on myös tarjolla. Voit toki ottaa oman gore-asusi ja ulkoilupukusi mukaan. Omat on aina omat! Oppaamme ottaa tuulen huomioon, jotta vesillä liikkuminen olisi turvallista. Tuulisella säällä valitsemme sellaisia kalastuspaikkoja, joissa tuuli ei pääse haittamaan. Kalastamme sisäsaaristossa, joten tuulinenkaan keli ei pääse haittaamaan. Tiesitkö, että tuulinen ja tihkuinen sää on paras kalastusää?

 • Missä oppaat tapaavat ryhmän?

  Oppaat tulevat hakemaan ryhmän huvilalta. Toisinaan voidaan antaa lähtösataman osoite, jossa opas on vastassa. Ryhmä saa etukäteen oppaan puhelinnumeron, jotta tarvittaessa opas voi auttaa paikan löytämisessä. Meren äärellä olevista muista kokouskohteista opas hakee ryhmän lähimmästä rannasta. Opas tulee tarvittaessa vastaan hotellille tai kokouspaikkaan.

 • Saako kalastuksen aikana nauttia alkoholia?

  Alkoholin nauttiminen retken aikana ei ole suositeltavaa. Ruokajuomana saaripicnicin aikana voi nauttia oluen tai siiderin.

 • Mikä kalastusmuoto sopisi vähemmän kokeneelle ryhmälle ja mikä kokeneemmalle ryhmälle?

  Vähemmän kokeneelle ryhmälle sopii parhaiten tavallinen virvelikalastus merellä. Oppaat valitsevat pyydettävän lajin kunkin sesongin mukaan, jotta löydetään saalisvarmin kalastusmuoto. Se voi olla jigikalastusta tai hauen heittokalastamista. Aikaisempaa kokemusta kalastuksesta ei tarvita – opas neuvoo kaiken alusta pitäen ja siinä oppaamme ovat aivan huippuluokkaa! Kokeneemmalle ryhmälle voi suositella meritaimenen kalastusta tai esimerkiksi perhokalastusta tai vaikka jerkkikalastusta. Kysy henkilökunnalta, mikä spesiaalikalastusmuoto sopisi ryhmälle parhaiten. Henkilökuntamme ja oppaamme on hyvin kokeneita urheilukalastajia ja joukostamme löytyy erikoisosaamista joka kalastuksen saralla.

 • Meistä olisi kiva syödä itse kalastettua kalaa – onnistuuko se?

  Onnistuu! Jos asiakkaat jäävät iltaa viettämään huvilaan ja nauttimaan hienosta kalaillallisesta, oman saaliin syöminen onnistuu mainiosti. Kokki valmistaa Lords' Kalamenun pääruuan kalan itse pyydetystä kalasta. Toisinaan valmistamme myös nuotion äärellä saaressa juuri pyydettyä kalaa. Pyydä sitä kuitenkin erikseen myyntihenkilökunnalta.

 • Onko vesillä turvallista olla tuulisella säällä?

  Oppaamme valitsevat sellaiset kalastuspaikat ja reitit kalastuspaikoille, että ne ovat turvallisia. Pyrimme välttämään aallokkoa. Sisäsaaristossa suurta aallokkoa ei pääse syntymään. Kalastamme rikkonaisessa saaristossa, jossa lähes tyyniä paikkoja on tuulesta riippumatta. Turvallisuussuunnitelman mukaan tuulen ylittäessä yli 17 m/s harkitsemme vaihtoehtoisen ohjelman järjestämistä.
 • Kuinka nopealla aikataululla meidän pitäisi varata retki?
  
Parhaimmillaan pääset kalaan huomenna, kun tänään varaat. Mutta kuitenkin viikon tai kahden varausaika tai jopa pidempi olisi suositeltava.

 • Osaavatko oppaat puhua englantia tai muita kieliä?
  
Oppaamme puhuvat englantia. Osa oppaista puhuu ruotsia. Toimistohenkilökuntamme palvelee suomen lisäksi myös ruotsiksi (äidinkielenään) ja englanniksi. Tarvittaessa järjestämme venäjänkielisen oppaan tai tulkin. Muutkin kielivaihtoehdot ovat mahdollisia tulkin kautta. Usein kysytään kuinka tulemme toimeen venäjänkielisten kanssa. Se on tuskin koskaan ongelma, sillä ryhmästä löytyy usein riittävästi englantia ymmärtävä henkilö. Lisäksi oppaat ovat tottuneita kommunikoimaan vaikka yhteistä kieltä ei kunnolla olisikaan.

 • Meitä on iso ryhmä, mutta kaikki eivät halua kalastamaan – teettekö muita ohjelmia?
"
  Osa voi lähteä merimelomaan tai saaristokierrokselle nopeilla veneillämme. Sieniretket ovat myös syksyisin hyvin suosittuja. Niihin on luonnollisesti meillä omat asiaan vihkiytyneet oppaat. Meillä on myös paljon muita ohjelmia. Konsernimme toisen yrityksen kautta saamme järjestettyä mitä erilaisempaa ohjelmaa aina pokeri-illoista teambulding-ohjelmiin. Niitäkin ohjelmia yritys on vetänyt jo 2000 luvun alusta. Kokemusta siis on!

 • Onko saalistakuuta?

  Joku vääräleuka-opas antaa sellaisen saalistakuun, että "jos ei tänään saada, niin seuraavalla kerralla ehkä". Harvoin jäädään saaliitta. Oppaiden kunnia-asia on löytää ja saada kalaa. Luonto on kuitenkin luonto. Käki ei käskemällä kuku, eikä kala käskemällä syö. Kaikki tietotaito ja välineet puhuvat kuitenkin sen puolesta, että kalalla ei juuri ole mahdollisuuksia.
 • Voiko Helsingin keskustasta lähteä kalastamaan?

  Voidaan lähteä vaikka Kauppatorilta. Soittele meille, niin haemme teidät sieltä, mistä haluatte. Siis veden ääreltä merellä.

 • Miten pitää pukeutua?
  
Kannattaa varata säänmukaista ulkoiluvaatetta mukaan. Tarjoamme pipot ja hanskat, mutta omat voi ottaa mukaan. Vaatetus on hyvä olla sellainen, että sen päälle voi laittaa lämpimän kelluntapuvun. Saappaitakin tarjoamme, mutta omat ulkoilujalkineet on suotavaa ottaa mukaan. Omat on aina omat.
 • Mitä tehdään saaduille kaloille?

  Harjoitamme vastuullista kalastusta. Suurin osa kaloista päästetään takaisin. Yli 4 kg hauet lähes kaikki pyrimme päästämään takaisin. Ruokakalat otamme halutessa ja oppaat käsittelevät ne. Asiakkaat saavat kalaa kotiin viemiseksi tai siitä voidaan valmistaa illallista.
 • Minkälaisia veneitä teillä on käytössä ja minkälaiset moottorit niissä on?

  Tyypillinen kalastusvene on noin 6,5 m pitkä ja siinä on 150 hv moottori. Opas voi sillä kuljettaa hyvin viittä asiakasta. Veneet on vuokravenekatsastettuja ja niissä on asianmukainen turvavarustus.
 • Mitä tarvitsee tehdä, että voi ryhtyä kalastusoppaaksi?"
  
Kaikki kalastusoppaamme ovat koulutettuja oppaita. Kaikilla veneoppailla on vuokravenekuljettajan pätevyys. Heillä on alan ammattitason koulutus, joka kestää yleensä 2–3 vuotta. Koulutus koostuu mm. kalabiologiasta, eri kulttuureista ja harjoittelua on paljon. Kalastusoppaaksi voi kouluttautua luontoalan oppilaitoksissa.
bottom of page