Rönnäs - saaristomaisemaa 75 km Helsingistä

Rönnäs on vain noin tunnin matkan päässä Helsingistä. Alue on aktiivisen ulkoilmaihmisen kohde, jossa on paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Rönnäsin alue tunnetaan maineekkaasta meren äärellä olevasta golfkentästä. Alue on kuitenkin myös paljon muuta. Saaristo ja luonto tekevät paikasta ihanteellisen kohteen retkeilijälle ja kalastuksen ystävälle. Alueella on korkeatasoisia huviloita ja mökkejä.

Fishing Lords tarjoaa alueella huvilamajoitusta, kalastusmatkoja ja erilaisia ohjelmapalveluita sekä cateringpalvelua. Omatoimiselle vapaa-ajanviettäjälle lähiympäristö ja Porvoo tarjoaa paljon kivaa puuhaa ja nähtävää. Kesäaikana kannattaa tutustua saaristomuseoon, joka on lähellä useampia mökkejä. Liiku ja nauti maisemista. Mutkaiset tiet ovat mukavia polkupyöräilyyn - voit kesälauantaisin polkea esimerkiksi Härkäpään kylälle kesätorille juomaan kahvit ja katsomaan, mitä paikalliset myyvät.

Saaristo on jylhää kivikkoa ja kaislikkoa. Mökkien edustalla on Pernajanlahti, joka tunnetaan hyvänä kalastuspaikkana. Halutessasi voit tilata kalastusoppaan, jolloin saat päivästä enemmän irti ja saat uusia vinkkejä kalastusharrastukseesi. Saaristossa on myös monipuolinen linnusto. Merikotka ei ole harvinainen. Kalasääskiä on alueella paljon. Soutumatkan päässä on pari kalasääsken pesää, pidemmällä lahdella niitä on paljon enemmän. Tutustu ja varaa huvila!

Retkeilyä ja urheilua
Huviloiden lähialue on mukavaa retkeilyaluetta. Sienestykseen ja marjastukseen on paljon sopivia maastoja. Aivan mökkien lähialueille ei kannata jäädä, sillä kiireisimmät poimijat ovat sieltä käyneet metsänantimet jo keräämässä. Siirry kilometri tai pari Kabböleen päin, niin alkaa marjavasu täyttymään. Jos olet isommalla porukalla liikenteessä, varaa kauttamme opastettu sieniretki sieniasiantuntijan kanssa.

Pernajanlahti on täynnä pieniä saaria ja luotoja. Soutuetäisyyden päässä on monia kohteita, joissa kannattaa piipahtaa.Mökkeihin kuuluu soutuvene.Vietä aikaa saaressa kalastaen tai muuten vain oleillen. Pienellä ponnistuksella sinulla on kalakeiton ainekset hauesta tai ahvenesta. Jos olet isommalla ryhmällä liikenteessä, tilaa opastettu merimelontaretki. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vaan oppaat opastavat melonnan saloihin.

Jos sinulla on käytössä isompi vene, saariston "nähtävyyksiä" on runsaasti käden ulottuvilla. Noin 15 minuutin moottorivenematkan päässä on useampia luonnonhiekkarantoja. Yksi hienoimmista on Keipsalon selän länsipuolella Våtskärin saaressa. Näkemisen arvoinen on myös Svartholman linnoitus Loviisan edustalla. Sinne menee matkaa noin 30-40 minuuttia. Jos omaa venettä ei ole käytössä, voit varata meriretken Fishing Lordsin kautta. 


Minne mennä Rönnäsissä?

- Rönnäsin Saaristomuseo. Paikka on lähellä Meri Center ja Poro huviloita.

- Kunnan uimapaikka. Pieni hiekkaranta.

- Toinen pieni uimaranta.

- Golf-klubi. Pieni kioski ja kahvila, josta saa ruokaa.

- Labbyn tilapuoti. Paikallista luomutuotettuja elintarvikkeita.

- Täällä kesämyyjäiset kerran pari kesässä.

- Venebensa-asema. Auki vain kesäisin.

- Luonnonhiekkaranta Våtskärin saaressa.

- Härkäpään kyläkauppa.

- Kesätori lauantaisin Härkäpäässä.

- Isnäsin kioski-kahvila.

- Urheilukenttä ja luistinrata.

- Helsingistä Rönnäsiin kannattaa ajaa hienoa Jakarintietä pitkin.

- Brunbergin suklaa- ja lakutehdas. Tehdasmyymälä.

- Malmgårdin kahvila ja kartanopuoti.

- Koskenkylän huolto-asema ja ruokakauppa.