Opastettu perhokalastus

Opastettu perhokalastus ja perhokalastuskurssit
1-4 hlöä 490€ sis. alv.
Kalastusluvat eivät kuulu hintaan. Niiden hinta vaihtelee kohde kohtaisesti 10-20€ välillä.

Pääkaupunkiseudulla on useita mahdollisuuksia perhokalastukseen. Kokeneet perho-oppaamme valitsevat kohteen olosuhteiden mukaan. Yleensä kohde on noin 30-60 minuutin päässä Helsingistä. Viemme vieraamme tutustumaan esimerkiksi Vantaanjoen latvavesille tai Karkkilankoskille ja joskus Kotkan Kymijoelle. Päivän aikana keskitytään taimenen, harjuksen tai kirjolohen kalastamiseen. Oppaidemme joukossa on intohimoisia perhoharrastajia, joilta ei kalajutut lopu! Monet heistä ovat opastaneet yli 15 vuoden ajan. Teemme päivästä joko intensiivisen perhokalastuskurssin tai klassisen opastetun perhokalastusretken.
 
Aloitteleville perhokalastuksen ystäville - päivässä perhokalastajaksi
Kaikki perhokalastuksessa lähtee oikeaoppisesta tekniikasta ja välineistä. Opas käy päivän aluksi läpi perhokalastajan välineistöä. Tämän jälkeen saatetaan hieman harjoitella heittoja kuivalla maalla tai sitten siirrytään suoraan koskelle heittotreeneihin. Perhokalastus ei ole vaikeaa, vaikka sitä ei olisi aikaisemmin kokeillutkaan. Oppaan kertoma tieto ja kädestä pitäen heiton opetus nopeuttaa harrastukseen sisään pääsemistä. Jatkossa heittokäden motoriikka kehittyy ja opit tekemään pitkiä tarkkoja heittoja. Perhot ovat joko erilaisia hyönteisjäljitelmiä tai ne imitoivat pientä saaliskalaa. Opas kertoo myös näistä ja pian olet sisällä perhokalastuksen maailmassa. Voimme ainakin sanoa, että päivän jälkeen sinulla on hyvät valmiudet jatkaa harrastusta - parhaimmassa tapauksessa olet päivän aikana onnistunut saamaan ensimmäisen perhokalasi! Tämä opastettu kalastuspäivä sopii mainiosti esimerkiksi lahjaksi - kysy meiltä lahjakorttia!
 
Tyypillinen päivä etenee näin
10:00 Tapaaminen koskikohteessa. 
- Pienen jutustelun jälkeen siirrytään asiaan välineistön perusteista.
- Erilaiset perhot.
- Vavat, kelat ja siimat sekä perukkeet.
- Perhokalastajan pienet aputyökalut pihdeistä siimaleikkureihin.
11:00 Monet haluavat kokeilla välineitä ensin kuivalla maalla, mutta joskus lähdetään suoraan joelle.
- Turvallisuusasiat käydään läpi.
- Opetellaan erilaisia heittotyylejä kuten rullausheittoa.
- Opetellaan erilaisten kalapaikkojen tunnistamista.
12:30 Kahvitauko.
13:30 Vapaata kalastusta ja itse opiskelua. Opas antaa vinkkejä.
- Jos onnistutaan pääsemään kalan tartuttamiseen, opetellaan kalan ylös nostamista ja sen oikeaoppista käsittelyä.
15:00 Ohjelma päättyy. Pieni yhteenveto ja siirtyminen eteenpäin.
 
Kokeneille perhokalastajille
Saatat esimerkiksi yritysmaailmassa törmätä henkilöihin, jotka ovat innostuneita perhokalastuksesta. Ehdota siis business-tuttavallesi kalastuspäivää pääkaupunkiseudulla, jos arvelet hänen tykkäävän perhokalastuksesta! Maailmalla harrastus on suosittu ja monet ovat hyvinkin kokeneita. Tällöin opastettava ei tavitse välttämättä intensiivistä kalastusopetusta, vaan opas toimii silloin ”kalakaverin roolissa”. Hän suunnittelee etukäteen sopivat kohteet ja suosittelee välineitä ja perhoja tulevalle retkelle sekä hoitaa matkajärjestelyt. Fishing Lordsilla on tarjota myös välineet, mutta usein kokenut kalastaja turvautuu omiin suosikkeihinsa. Heittokaluston lisäksi meillä on tarjota retken ajaksi myös kahluuvarusteita. Kokoja on kuitenkin rajoitetusti, mutta myös kevyemmällä kahluu-asusteella pärjää, sillä monet kohteet ovat pienimuotoisia ja kahlaamista ei suositella.
 
Paketti sisältää (2-5 h):
Kalastusvälinevuokran, kahluuasusteet tarvittaessa. Kokoja on kuitenkin saatavilla rajoitetusti, mutta normaaleilla saappailla pärjää myös. Retki sisältää nokipannukahvit tai termarikahvit. Eväät lisähintaan 15 eur / hlö.
 
Sesonki:
1.5.-30.9. Lohikalojen rauhoitus on muutamissa kohteissa 11.9.-15.11.
 
Kohteet:
Pääkaupunkiseudun virtavedet ja Kotka Kymijoki sekä Kouvola.

Hyvä tietää kalamatkoista

Aikaisempaa kokemusta kalastuksesta ei tarvita.

Lämpimät varusteet kuuluvat kalastuspakettiin. 

Kalastusoppaamme ovat vesillä lähes päivittäin. He ovat ajantasalla, missä kalat liikkuvat.

Kalastusmatkalla asiakkaat on vakuutettu. Oppailla on vuokraveneen kuljettajan pätevyys ja he ovat koulutettuja kalastusoppaita.