Hauenkalastusta Rügenissa Saksassa

Rugen kalastus
Ajankohta 25-28 helmikuu 2018
Paikkoja vapaana 0 / 24 (tilanne 2.1.2018, mahdollisesti 2 peruutuspaikkaa vapautumassa, kysy!)

Ajankohta 25-28 helmikuu 2019
Paikkoja vapaana 20/ 24 (tilanne 2.1.2018) 

Nyt otetaan miehestä mittaa! Tässä on hauenkalastusta sinulle, jolle extreme on arkipäivää, mutta samalla sinulle, jolle palkinto myös maistuu! Rügen talvikuukausina on Ison Hauen aikaa, siis todella ison kalan aikaa. Kelit voivat olla rapsakat ja tärppivälikin tuntikausia – mutta se seuraava heitto voi tuottaa jopa maailmanennätyksen! Rügen on tunnettu haukipiireissä isoista hauistaan – joka vuosi sieltä napataan yli 130 cm haukia. Ja jos ja kun uistimeen napsahtaa se melkein 140 senttiä pitkä roteva mamma niin se voi olla elämäsi kala...

Rügenissa suositellaan järeitä haukivälineitä, ylivoimaisesti suosituin uistin tähän aikaan vuodesta on iso jigi (shad) eli kalanmalliset jigit. Ja täällä isot tarkoittaa isoa – 30 cm pitkä on melkein normaalikoko. Perusjerkkivarusteilla toki pärjää, 20 cm ja 25 cm shadit antavat myös kalaa hyvin ja isoa kalaa.

Kalastusmatkaan sisältyy 4 kokonaista kalastuspäivää, n 08:00 – 17:00. Koko päivä vietetään merellä, joten suosittelemme, että teet sämpylöitä mukaan aamiaisella – pusseja yms löytyy paikan päältä. Kahvitermarin saa mukavasti täytettyä myös majoituspaikalla (tee ja kuuma vesi yhtälailla). Sen voi jopa jättää henkilökunnalle edellisenä iltana ja vain poimia mukaan, kun mennään vesille.

Majoitus tapahtuu siisteissä ja kodikkaissa pensionaateissa, 2 hengen huoneissa (1 kpl 4 hengen huone). Aamiainen tarjoillaan 07:00 alkaen ja se on aika perinteinen, leipää, lisukkeita, jotain myslin tyylistä, tuoremehua, kahvia ja teetä.

Illallisen (ei sisälly hintaan) voi nauttia lähikylässä. Sieltä löytyy pari ihan kivaa ravintolaa, missä pääsee maistelemaan schnitzeliä ja muuta kivaa. Unohtamatta kenties raikasta juotavaa!
 
Kylässä ei ole kauppaa joten omat virvokkeet on hyvä tuoda mukanaan, joskin pensionaatista kannattaa kysellä myös ostettavaa, olutta ja limonaatia on yleensä myytävänä.
 
Esimerkki: Helmikuun 2014 matka lyhyesti:
Neljän kalastuspäivää. Saalis 21 henkilöä (seitsemän Fishing Lords venekuntaa) ja 15 kpl yli 10 kg haukea. Suurin 14,3 kg. Lue lisää helmikuun Rügenin kalastusmatkasta ja katso kuvia. Facebookin käyttäjille kuvagalleria matkasta on täällä.

Videoita ja kuvia Rügenin kalastuksesta.

Paketin hinta:
Pakettiin kuuluu kalastus, veneiden vuokra, polttoaine, oppaan palvelut (älä sitten ylläty, täällä oppaat kalastavat siinä missä asiakkaat), majoitus, aamiainen ja lounassämpylät (tehdään itse aamiaisella)

Paketin hinta on 670,- euroa sis alv 10%. Varausmaksu on 200,- euroa ja suoritetaan varauksen yhteydessä – paikat menee varausmaksun suorittaneille, järjestyksessä. Varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan, mikäli matka peruuntuu säästä johtuvista syistä.

Lisäksi kustannuksia tulee kalastusluvista arviolta 36,- eur  / hlö sekä matkasta. Matkan kustannukset olivat noin 300,- € per hlö vuonna 2014 mutta hinta on riippuvainen tarjouksista ja hinnoista joita ei ole vielä saatavilla lauttayhtiöiltä.

Ota yhteyttä suoraan matkavastaavaan:
Kalle Lindholm / 040 589 9513 / kalle.lindholm@fishinglords.fi

Ota yhteyttä

Lisätietoja

- Oppaat puhuvat hyvin vaihtelevasti englantia, muutamasta sanasta auttavaan.


- Oppailta saa vuokrata kalastusvälineet ja pelastautumispuvun. Ilmoitettava mielellään etukäteen.

- Oppailta saa myös uistimia lainaksi tarvittaessa, suosittelemme toki omia uistimia myös mukaan.

- Ota varmuuden vuoksi omat kelluntavälineet mukaan.

- Muista että helmikuu on myös helmikuu Saksassa ja varaudu vaatteissa sen mukaisesti. Tuulta, tyyntä, vettä, lunta, aurinkoa, pakkasta, plussakeliä. Joskus kaikki saman päivän aikana.

- Varaa käteistä mukaan riittävästi. Kortti ei kelpaa joka paikassa välttämättä

Kalastusopas auttaa kalojen kanssa.Rugenissa kalastetaan aavaa merta.Keskikoko on Rügenin alueella huima. Aivan pieniä tulee harvoin.Rügenissa käytetään ahkerasti isoja kumikaloja.Kumikalat ovat suosittuja. Jerkeilläkin saadaan kalaa.Helmikuinen sää voi olla todella kylmä.Monet käyttävät jopa 30 cm kumikaloja eli shadeja.